Inkuton tarina on ainutlaatuinen. Vuonna 2005 Inkuton perustaja ja toimitusjohtaja Edem Agbekey-Taylor muutti Suomeen jatko-opiskelemaan. Hän oli aiemmin luonut uraa autoinsinöörinä suuressa monikansallisessa yrityksessä. Elämä kuitenkin yllätti, kun Edemin vastasyntynyt tytär kärsi pahasta ihottumasta, johon mikään apukeino ei tuonut helpotusta. Edemin äiti suositteli kokeilemaan afrikkalaista mustaa saippuaa, jota on käytetty perinteisenä ihonhoitokeinona Afrikassa jo vuosisatojen ajan. Jo muutamassa viikossa tyttären iho parantui. Tämä herätti ihmetystä myös neuvolan henkilökunnassa - he halusivat kuulla lisää ihmesaippuasta, joka paransi lapsen ihottuman. Edem päätyi perustamaan kosmetiikkayritys Inkuto Organicsin, joka myy ihon- ja hiustenhoitotuotteita, joissa käytetään luonnollisia afrikkalaisia ainesosia. Edem valmistaa tuotteet käsin Inkuton tehtaalla Helsingin Herttoniemessä. 

Edemin Agbekey-Taylorin missiona on alusta asti ollut auttaa kotimaassaan Ghanassa asuvia naisia. Sheavoi eli karitevoi, joka toimii pääraakaineena useassa Inkuton tuotteessa, hankitaan ghanalaisilta leskinaisilta, jotka saavat työstään reilun korvauksen ja voivat näin auttaa yhteisöään ja tarjota lapsilleen kunnollisen koulutuksen. Ghanassa leskinaisten asema on erityisen huono.

Liity joukkoomme ja tue ihonhoitoa, jossa käytetään luonnollisia, ravitsevia ja eettisesti hankittuja ainesosia, ja joka tarjoaa elinkeinon Länsi-Afrikkalaisille yhteisöille!